G DATA Security Awareness Trainings

Usuwanie użytkowników

Aby usunąć konta użytkowników, należy przenieść ich do specjalnej gałęzi. W poniższej sekcji wyjaśniono, jak to zrobić

Najpierw musisz dezaktywować użytkownika, którego chcesz usunąć, korzystając z funkcji deaktywacji.

1

Otwórz sekcję „Zarządzanie użytkownikami”: W menu po lewej stronie wybierz ikonę osoby, a następnie opcję Użytkownicy.

User view

2

Wybierz użytkowników, których chcesz usunąć (zaznacz pola wyboru).

3

W prawym dolnym rogu wybierz Wybierz akcję > Oddziały > Przejdź do Oddziału.

Move Learners to Another Branch

4

W menu wybierz oddział, do którego mają zostać przeniesieni użytkownicy. W tym przypadku gałąź „Użytkownicy do usunięcia”.

Branch: Users to be Deleted

5

Zakończ operację, klikając Potwierdź.

Prosimy o każdorazowe powiadomienie nas drogą mailową, abyśmy mogli usunąć użytkowników z gałęzi „Użytkownicy do usunięcia z platformy".

Należy pamiętać, że dane użytkowników oraz ich postępy zostaną trwale usunięte. Przywrócenie nie jest możliwe.
Usunięcie lub dezaktywacja użytkownika nie powoduje zwolnienia przypisanej mu licencji ani stanowiska. Gdy użytkownik zostanie utworzony na platformie edukacyjnej, licencja lub stanowisko użytkownika są uznawane za zajęte. Zapraszamy do zakupu nowych licencji dla kolejnych pracowników korzystających z programu u Państwa partnera handlowego.