G DATA Security Awareness Trainings

Usuwanie użytkowników

Aby usunąć użytkowników, należy przenieść ich do specjalnej jednostki organizacyjnej. Poniżej wyjaśniono, jak to zrobić.

Najpierw należy dezaktywować użytkowników przeznaczonych do usunięcia.

1

Otwórz zarządzanie użytkownikami: w menu po lewej stronie wybierz ikonę osoby, a następnie wybierz Użytkownicy.

Widok użytkowników

2

Zaznacz użytkowników przeznaczonych do usunięcia (ustaw znacznik wyboru).

3

W prawym dolnym rogu wybierz Wybierz działanie > Jednostki organizacyjne > Przenieś do innej jednostki organizacyjnej.

Przenoszenie użytkowników do innej jednostki organizacyjnej

4

W menu wybierz jednostkę organizacyjną, do której mają zostać przeniesieni użytkownicy. W tym przypadku jest to jednostka "Użytkownicy do usunięcia".

Jednostka organizacyjna Użytkownicy do usunięcia

5

Wykonaj przeniesienie, klikając Potwierdź.

Po każdym takim przeniesieniu poinformuj nas e-mailem o konieczności usunięcia z platformy użytkowników z jednostki "Użytkownicy do usunięcia".

Pamiętaj, że użytkownicy oraz ich postępy zostaną nieodwracalnie usunięte. Przywrócenie nie jest możliwe.
Usunięcie lub dezaktywowanie użytkownika nie powoduje zwolnienia używanej licencji. Po utworzeniu użytkownika na platformie edukacyjnej licencja jest uznawana za wykorzystaną. Nowe licencje dla kolejnych pracowników można nabyć u osoby kontaktowej w dziale sprzedaży lub u partnera handlowego.