G DATA Security Awareness Trainings
Usuwanie użytkownika z planu nauczania
Jeśli chcesz usunąć pracownika z planów szkoleniowych – na przykład w przypadku, gdy plany szkoleniowe nie zostały przypisane w odpowiednim języku – należy usunąć przypisanie do planu szkoleniowego (Nie dotyczy przypisania do systemu 3-poziomowego ani do pracowników niebiurowych).
Oto jak usunąć użytkownika z planu szkoleniowego.
1 |
Otwórz sekcję „Plany nauczania”. W tym celu kliknij ikonę folderu w lewym górnym rogu, aby otworzyć menu, a następnie wybierz opcję Plany nauki. |
|
2 |
Kliknij plan nauczania, z którego chcesz usunąć użytkownika, a następnie przejdź do sekcji Zapisy. |
|
3 |
Znajdź wiersz użytkownika, którego chcesz usunąć z planu nauczania, i wybierz opcję Usuń dostępną po kliknięciu trzech kropek. Pojawi się okno dialogowe z pytaniem, czy na pewno chcesz usunąć rejestrację. |
3.a) Zaznacz pierwsze pole wyboru. 3.b) Nie zaznaczaj dwóch wciętych pól wyboru „Nie wypisuj użytkownika z kursów, które ukończył *” oraz „Nie wypisuj użytkowników z trwających kursów”! |
4 |
Potwierdź, klikając Usuń. |
|
Kursy zawarte w planie nauki nie będą już dostępne dla Twojego użytkownika na pulpicie nawigacyjnym.