G DATA Security Awareness Trainings

Dezaktywowanie użytkowników

Jeśli chcesz wyłączyć konto użytkownika, wykonaj poniższe czynności.

1

Otwórz sekcję „Zarządzanie użytkownikami”: W menu po lewej stronie wybierz ikonę osoby, a następnie opcję Użytkownicy.

User View

2

Znajdź na liście użytkownika, którego chcesz dezaktywować.

3

W kolumnie „Status” kliknij znacznik wyboru, aby cofnąć uprawnienia dostępu.

User Status

4

Jeśli chcesz dezaktywować wielu użytkowników jednocześnie, zaznacz pola wyboru obok ich nazw i wybierz „Wybierz akcję > Status > Wyłącz”.

Deactivate Multiple Users

Uczestnicy, których wyłączyłeś, nie mogą już logować się do platformy e-learningowej.