G DATA Security Awareness Trainings

Przypisywanie użytkowników do planu nauczania

Plan nauki łączy kursy w określoną kolejność. Aby umożliwić pracownikom – zwanym dalej „użytkownikami” lub „uczestnikami szkoleń” – ukończenie kursów, należy przypisać ich do przeznaczonego dla nich planu szkoleniowego (lub planów szkoleniowych).

Oto jak przypisywać plany nauki do użytkowników.

1

Otwórz sekcję „Plany nauki”. W tym celu kliknij ikonę folderu w lewym górnym rogu, aby otworzyć menu, a następnie wybierz opcję „ ” Plany nauczania.

Select Learning Plans

2

Kliknij plan nauczania, do którego chcesz zapisać użytkownika.

3

Aby przypisać nowego użytkownika, kliknij +Przydziel/Zarejestruj → +Zapisz użytkownika w prawym górnym rogu. Pojawi się lista wszystkich pracowników.

4

Wybierz uczestnika, którego chcesz przypisać do planu nauczania, zaznaczając pole obok jego nazwiska. Możesz skorzystać z paska wyszukiwania na stronie, aby znaleźć ucznia.

Można również zaznaczyć wielu uczniów w jednym kroku.

5

Kliknij Zatwierdź.

Nowy uczestnik został przypisany do planu nauczania. Oznacza to, że uczestnik szkolenia może uzyskać dostęp do kursów zawartych w planie szkoleniowym w systemie zarządzania nauczaniem (LMS) za pośrednictwem swojego pulpitu nawigacyjnego lub sekcji „Moje kursy i Plany nauki”.