G DATA Security Awareness Trainings

Usuwanie użytkownika z planu nauczania

Jeśli chcesz usunąć pracownika z planów szkoleniowych – na przykład w przypadku, gdy plany szkoleniowe nie zostały przypisane w odpowiednim języku – należy usunąć przypisanie do planu szkoleniowego (Nie dotyczy przypisania do systemu 3-poziomowego ani do pracowników niebiurowych).

Oto jak usunąć użytkownika z planu szkoleniowego.

1

Otwórz sekcję „Plany nauczania”. W tym celu kliknij ikonę folderu w lewym górnym rogu, aby otworzyć menu, a następnie wybierz opcję Plany nauki.

Select Learning Plans

2

Kliknij plan nauczania, z którego chcesz usunąć użytkownika, a następnie przejdź do sekcji Zapisy.

Enrollments

3

Znajdź wiersz użytkownika, którego chcesz usunąć z planu nauczania, i wybierz opcję Usuń dostępną po kliknięciu trzech kropek. Pojawi się okno dialogowe z pytaniem, czy na pewno chcesz usunąć rejestrację.

Unenroll User

3.a) Zaznacz pierwsze pole wyboru.

3.b) Nie zaznaczaj dwóch wciętych pól wyboru „Nie wypisuj użytkownika z kursów, które ukończył *” oraz „Nie wypisuj użytkowników z trwających kursów”!

4

Potwierdź, klikając Usuń.

Kursy zawarte w planie nauki nie będą już dostępne dla Twojego użytkownika na pulpicie nawigacyjnym.