G DATA Security Awareness Trainings

Przypisywanie systemu 3-Level-System

Możesz przypisać system 3-Level-System jednemu użytkownikowi lub wielu użytkownikom jednocześnie.

Jeśli przechodzisz z własnych lub dotychczasowych planów nauki na system 3-Level-System, po aktywacji usługi przez nas możesz przenieść użytkowników do nowego modelu nauki.

Przypisywanie systemu 3-Level-System jednemu użytkownikowi

1

Otwórz sekcję zarządzania użytkownikami: w menu po lewej stronie wybierz ikonę osób, a następnie Użytkownicy.

Użytkownicy

2

Znajdź użytkownika, dla którego chcesz aktywować ścieżkę nauki.

3

Kliknij trzy kropki po prawej stronie nazwy użytkownika i wybierz Edytuj.

Wybór opcji Edytuj

4

Kliknij Dodatkowe pola w prawym górnym rogu.

5

W polu "Security Awareness Journey" wybierz z listy rozwijanej plan nauki Journey-Basic (dla Szwajcarii: Journey-Basic-CH).

Przypisywanie Journey-Basic

6

Kliknij Aktualizuj, aby zapisać zmiany.

Przypisywanie systemu 3-Level-System wielu użytkownikom

1

Otwórz sekcję zarządzania użytkownikami: w menu po lewej stronie wybierz ikonę osób, a następnie Użytkownicy.

Użytkownicy

2

Zaznacz użytkowników, dla których chcesz aktywować ścieżkę nauki.

3

Kliknij Wybierz działanie i wybierz Edytuj.

Wybór opcji Edytuj

4

Przewiń nieco w dół.

5

W polu "Security Awareness Journey" wybierz z listy rozwijanej plan nauki Journey-Basic (dla Szwajcarii: Journey-Basic-CH).

Wybór Journey-Basic

6

Kliknij Edytuj użytkowników, aby zapisać zmiany.

Przenoszenie użytkowników do systemu 3-Level-System przy korzystaniu z integracji SSO SAML 2.0

Jeśli korzystasz z integracji SSO SAML 2.0, skontaktuj się z naszym działem wsparcia (dane kontaktowe znajdziesz w obszarze Dashboard administratora) i umów termin szczegółowego omówienia planowanej migracji.