G DATA Security Awareness Trainings

De toewijzing van een lerende aan een leerplan weer verwijderen

Als u een medewerker uit een leerplan wilt verwijderen, bijv. wanneer leerplannen niet in de juiste taal zijn toegewezen, moet de toewijzing aan het leerplan worden verwijderd (niet voor 3-Level-System- of Non-Deskworker-toewijzing).

Zo verwijdert u een lerende uit een leerplan.

1

Open het onderdeel "Leerplannen". Ga hiervoor linksboven via het map-pictogram naar het menu en vervolgens naar Leerplannen.

Leerplannen selecteren

2

Klik op het leerplan waarin u een gebruiker wilt uitschrijven en ga naar Inschrijvingen.

Inschrijvingen

3

Zoek de rij van de lerende die u uit het leerplan wilt verwijderen en selecteer via de drie punten Afmelden. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd of u de toewijzing echt wilt opheffen.

Gebruiker afmelden

3.a) Schakel het eerste selectievakje in door het aan te vinken.

3.b) Schakel niet de twee ingesprongen selectievakjes "Gebruiker niet afmelden voor cursussen die zijn afgerond" en "Gebruiker niet afmelden voor cursussen die nog bezig zijn" in!

4

Bevestig met Afmelden.

De cursussen van het leerplan zijn nu niet meer beschikbaar voor uw lerende op het Lerner-Dashboard.